K
Khách

Hãy nhập câu hỏi của bạn vào đây, nếu là tài khoản VIP, bạn sẽ được ưu tiên trả lời.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.Fish that live on the sea bottom benefit by being flat and hugging the contours. There are two very different types of flatfish and they have evolved in very separate ways. The skates and rays, relatives of the sharks, have become flat in what might be called the obvious way. Their bodies have grown out sideways to form great “wings”. They look...
Đọc tiếp

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Fish that live on the sea bottom benefit by being flat and hugging the contours. There are two very different types of flatfish and they have evolved in very separate ways. The skates and rays, relatives of the sharks, have become flat in what might be called the obvious way. Their bodies have grown out sideways to form great “wings”. They look as though they have been flattened but have remained symmetrical and “the right way up”. Conversely, fish such as plaice, sole, and halibut have become flat in a different way. There are bony fish which have a marked tendency to be flattened in a vertical direction; they are much “taller” then they are wide. They use their whole, vertically flattened bodies as swimming surfaces, which undulate through the water as they move. Therefore, when their ancestors migrated to the seabed, they lay on one side than on their bellies. However, this raises the problem that one eye was always looking down into the sand and was effectively useless – In evolution this problem was solved by the lower eye “moving” around the other side. We see this process of moving around enacted in the development of every young bony flatfish. It starts life swimming near the surface, and is symmetrical and vertically flattened, but then the skull starts to grow in a strange asymmetrical twisted fashion, so that one eye, for instance the left, moves over the top of the head upwards, and old Picasso – like vision. Incidentally, some species of 20 flatfish settle on the right side, others on the left, and others on either side.

The passage is mainly concerned with _______.

A. symmetrical flatfish

B. bony flatfish


 

C. evolution of flatfish

D. different types of flatfish

1
22 tháng 1 2017

Đáp án C.

Key words: mainly concerned.

Clue: Ta chú ý đến những từ hay xuất hiện trong bài và những chi tiết đưa ra nhằm hướng tới một nội dung chính nào đó.

1. “There are two very different types of flatfish and they have evolved in very separate ways”: Có hai loài cá dẹt và chúng tiến hóa theo các con đường khác nhau.

2. “In evolution this problem was solved…”: Trong quá trình tiến hóa, vấn đề này đã được giải quyết.

Ngoài ra từ “flatfish” cũng xuất hiện nhiều lần trong bài và bài khóa đề cập đến những vấn đề thích nghi của loài cá này trong quá trình tiến hóa. Vậy đáp án là C. evolution of flatfish: sự tiến hóa của cá dẹt

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 42. It is estimated that by 2050 more than two-thirds of the world's population will live in cities, up from about 54 percent today. While the many benefits of organized and efficient cities are well understood, we need to recognize that this rapid, often unplanned urbanization brings risks of profound social instability, risks to critical...
Đọc tiếp

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 42.
 
It is estimated that by 2050 more than two-thirds of the world's population will live in cities, up from about 54 percent today. While the many benefits of organized and efficient cities are well understood, we need to recognize that this rapid, often unplanned urbanization brings risks of profound social instability, risks to critical infrastructure, potential water crises and the potential for devastating spread of disease. These risks can only be further exacerbated as this unprecedented transition from rural to urban areas continues.
How effectively these risks can be addressed will increasingly be determined by how well cities are governed. The increased concentration of people, physical assets, infrastructure and economic activities mean that the risks materializing at the city level will have far greater potential to disrupt society than ever before.
Urbanization is by no means bad by itself. It brings important benefits for economic, cultural and societal development. Well managed cities are both efficient and effective, enabling economies of scale and network effects while reducing the impact on the climate of transportation. As such, an urban model can make economic activity more environmentally-friendly. Further, the proximity and diversity of people can spark innovation and create employment as exchanging ideas breeds new ideas.
But these utopian concepts are threatened by some of the factors driving rapid urbanization. For example, one of the main factors is rural-urban migration, driven by the prospect of greater employment opportunities and the hope of a better life in cities. But rapidly increasing population density can create severe problems, especially if planning efforts are not sufficient to cope with the influx of new inhabitants. The result may, in extreme cases, be widespread poverty. Estimates suggest that 40% of the world's urban expansion is taking place in slums, exacerbating socio-economic disparities and creating unsanitary conditions that facilitate the spread of disease.
The Global Risks 2015 Report looks at four areas that face particularly daunting challenges in the face of rapid and unplanned urbanization: infrastructure, health, climate change, and social instability. In each of these areas we find new risks that can best be managed or, in some cases, transferred through the mechanism of insurance.
Question 36: The word “that" in paragraph 4 refers to __________.
​A. urban expansion ​​B. socio-economic disparities
​C. disease  ​D. unsanitary conditions
Question 37:According to paragraph 3, what is one of the advantages of urbanization?
​A. It minimizes risks for economic, cultural and societal development.
​B. It makes water supply system both efficient and effective.  
​C. Weather and climate in the city will be much improved.
​D. People may come up with new ideas for innovation.
Question 38:Which statement is TRUE, according to the passage?
​A. Urbanization brings important benefits for development as well.
​B. 54% of the world's population will live in cities by 2050.
​C. Risks cannot be addressed effectively no matter how well cities are governed.
​D. Rapidly increasing population density can help solve poverty.
Question 39: The word "addressed" in paragraph 2 is closest in meaning to _________.
​A. aimed at ​B. dealt with ​C. added to ​D. agreed on
Question 40: What can be inferred from the passage?
​A. Poverty may be a foregone conclusion of unplanned urbanization.
​B. Diseases are caused by people migrating to cities.  
​C. Urbanization can solve the problem of environmental pollution in cities.
​D. The increasing number of people in cities can create more employment.
Question 41: Which is the most suitable title for the passage?
​A. The Risks of Rapid Urbanization in Developing Countries
​B. Infrastructure and Economic Activities in Cities
​C. The Global Risks 2015 Report on Developing Urban Areas
​D. Rapid Urbanization Put Cities in Jeopardy
Question 42: The word “spark” in paragraph 3 is closest in meaning to ___________.
​A. need ​B. start ​C. encourage ​D. design

1
17 tháng 6 2021

Question 36: The word “that" in paragraph 4 refers to __________.
​A. urban expansion ​​B. socio-economic disparities
​C. disease  ​D. unsanitary conditions
Question 37:According to paragraph 3, what is one of the advantages of urbanization?
​A. It minimizes risks for economic, cultural and societal development.
​B. It makes water supply system both efficient and effective.  
​C. Weather and climate in the city will be much improved.
​D. People may come up with new ideas for innovation.
Question 38:Which statement is TRUE, according to the passage?
​A. Urbanization brings important benefits for development as well.
​B. 54% of the world's population will live in cities by 2050.
​C. Risks cannot be addressed effectively no matter how well cities are governed.
​D. Rapidly increasing population density can help solve poverty.
Question 39: The word "addressed" in paragraph 2 is closest in meaning to _________.
​A. aimed at ​B. dealt with ​C. added to ​D. agreed on
Question 40: What can be inferred from the passage?
​A. Poverty may be a foregone conclusion of unplanned urbanization.
​B. Diseases are caused by people migrating to cities.  
​C. Urbanization can solve the problem of environmental pollution in cities.
​D. The increasing number of people in cities can create more employment.
Question 41: Which is the most suitable title for the passage?
​A. The Risks of Rapid Urbanization in Developing Countries
​B. Infrastructure and Economic Activities in Cities
​C. The Global Risks 2015 Report on Developing Urban Areas
​D. Rapid Urbanization Put Cities in Jeopardy
Question 42: The word “spark” in paragraph 3 is closest in meaning to ___________.
​A. need ​B. start ​C. encourage ​D. design

17 tháng 6 2019

Đáp án: D

Giải thích: Ở câu "Slang, however, refers to words and expressions understood by a large number of speakers but not accepted as appropriate formal usage by the majority.", tác giả có nhắc đến “Tiếng lóng chỉ từ ngữ và cách diễn đạt nhiều người hiểu nhưng không được phần đông chấp nhận là ngôn ngữ trang trọng.”

31 tháng 5 2019

Đáp án: C

Giải thích: obscurity: the state in which sb/sth is not well known or has been forgotten (trạng thái bị lãng quên/không nổi tiếng) = disappearance: sự biến mất.

26 tháng 9 2019

Đáp án: D

Giải thích: Mấu chốt của câu này là các em phải đọc hết đoạn cuối để suy ra cái mà tác giả muốn hướng tới: Con người phải đối mặt với sự lựa chọn khó khăn: sự sống của mình hay cứu lấy động vật.

7 tháng 4 2018

Đáp án: C

Giải thích: Chúng ta thấy câu C sai luôn khi đọc đến dòng 4, dòng 5 của đoạn 2.

30 tháng 12 2018

Đáp án: A

• Read the following passage and mark the letter (A, B, C, or D) on your answer sheet to indicate the correct word that best fits each of the numbered blanks.                                                                                                        BERTHA Fifty feet below downtown Seattle, the world's largest (1) _________ machine, nicknamed Bertha after the city's (2) _________ mayor, lies still. This (3) _________  vehicle weighs 7,000 tons, stretches nearly 330 feet long, and...
Đọc tiếp

Read the following passage and mark the letter (A, B, C, or D) on your answer sheet to indicate the correct word that best fits each of the numbered blanks.

                                                                                                        BERTHA

 

Fifty feet below downtown Seattle, the world's largest (1) _________ machine, nicknamed Bertha after the city's (2) _________ mayor, lies still. This (3) _________  vehicle weighs 7,000 tons, stretches nearly 330 feet long, and has a 60-foot diameter. When fully (4) _________, Bertha has an intrepid crew of 25. In early August, Bertha began carving out a two-mile road tunnel to replace the Alaskan Way viaduct, an ugly double-decker motorway that has been (5) _________ Seattle's waterfront since the 1950s.

   Dozens of (6) _________ were considered, including twin tunnels, another elevated roadway, and even scrapping the highway in favor of improved surface roads and better public transport. As it happens, (7) _________ dithered long enough for tunneling technology to develop (8) _________ facilitating another option: a single tunnel large enough to accommodate two levels of multi-lane traffic. Many local (9) _________ are against Bertha, but she has already chewed up and spit out one politician. As the new mayor settles into his new role, he will surely be hoping that Bertha (10) __________ finds her appetite for muck, not mayors.

1, A. tunnel-drilling     B. drill-hole     C. tunnel-boring     D. soil-drilling

2, A. increasing     B. progressing     C. progressive     D. progression

3, A. remarkable     B. extraordinary     C. noteworthy     D. impressive

4, A. operating     B. operational     C. operative     D. postoperative

5, A. mutilating     B. disfigured     C. deformed     D. disfiguring

6, A. replacements     B. alternatives     C. surrogates     D. substitutions

7, A. politicians     B. legislators    C. lawmakers     D. policymakers

8, A. satisfactorily     B. abundantly     C. adequately     D. sufficiently

9, A. delegators     B. commissioners     C. legislatures     D. representatives

10, A. speedily     B. quickly     C. rapidly     D. precipitately

2
20 tháng 4 2021

1, A. tunnel-drilling     B. drill-hole     C. tunnel-boring     D. soil-drilling

2, A. increasing     B. progressing     C. progressive     D. progression

3, A. remarkable     B. extraordinary     C. noteworthy     D. impressive

4, A. operating     B. operational     C. operative     D. postoperative

5, A. mutilating     B. disfigured     C. deformed     D. disfiguring

6, A. replacements     B. alternatives     C. surrogates     D. substitutions

7, A. politicians     B. legislators    C. lawmakers     D. policymakers

8, A. satisfactorily     B. abundantly     C. adequately     D. sufficiently

9, A. delegators     B. commissioners     C. legislatures     D. representatives

10, A. speedily     B. quickly     C. rapidly     D. precipitately

5 tháng 6 2021

1,C

2,C

3,A

4,B

5,D

6,B

7,A

8,D

9,D

10,D.........

• Read the following passage and mark the letter (A, B, C, or D) on your answer sheet to indicate the correct word that best fits each of the numbered blanks.                                                                                                   REMOTE NATURAL ENVIRONMENT     With (1) .......................... transportation technologies, it is now possible to reach even the most distant regions in the world.    (2) .........................., I would contend that the merits of this...
Đọc tiếp

Read the following passage and mark the letter (A, B, C, or D) on your answer sheet to indicate the correct word that best fits each of the numbered blanks.

                                                                                                   REMOTE NATURAL ENVIRONMENT

     With (1) .......................... transportation technologies, it is now possible to reach even the most distant regions in the world.    (2) .........................., I would contend that the merits of this development are outweighed by its drawbacks. 

    (3) ..................., the ability to travel anywhere in the world offers (4) ................... benefits. At the outset, the discovery of new areas allows everyone to gain a better perception of the earth and new species. This newfound knowledge can act as a precursor to clinical (5) ................... or provide scientists with valuable insights to more effectively combat environmental issues such as climate change. Access to previously unreachable scenic beauty also suggests tourism opportunities, as travel enthusiasts are always on the lookout for new exotic getaways.

     Nonetheless, I believe the (6) ................... perspectives of this trend are eclipsed by more immediate threats to life in this remote natural world. More often than not, as major corporations set foot on and (7) .................... tourism in these areas, the construction of tourism facilities drives out the indigenous people living there. Hotels and recreational facilities emerged at the expense of the locals' accommodation. These people are (8) .................... assimilation, which, as history has indicated, results in the loss of civilizations and cultures. The presence of foreign visitors in these places also poses certain threats to the natural environment, specifically water contamination, land degradation, and natural resource depletion.

     In conclusion, (9) ........................ the thought of traveling to remote natural areas may sound, I conclude that they are better off left untouched.

1, A. the aid of                   B. the help of                 C. support of                  D. assistance of

2, A. That's why                 B. Nevertheless              C. Even though              D. All the same

3, A. On the one hand        B. Other way                  C. Moreover                   D. On one side

4, A. appreciable                B. substantial                 C. considerable              D. extensive

5, A. breakthroughs           B. steps forward             C. improvements           D. tapers off

6, A. constructive               B. favorable                   C. peremptory                D. positive

7, A. tap into                      B. expand                       C. exploit                       D. utilize

8, A. forced to                    B. coerced into               C. influenced by             D. pushed out

9, A. look interesting         B. as attractive as           C. as fascinating as        D. as exciting as

0
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. (1.0 point)The computer age is producing an army of robots - machines that are directed by electronic brains and which replace human labor in industrial operations. Many are artificial arms which reach into areas man enters only at his peril, such as the inside of a nuclear reactor. Already in 1980 there were over 8000 such robots working in industrial...
Đọc tiếp

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. (1.0 point)

The computer age is producing an army of robots - machines that are directed by electronic brains and which replace human labor in industrial operations. Many are artificial arms which reach into areas man enters only at his peril, such as the inside of a nuclear reactor. Already in 1980 there were over 8000 such robots working in industrial plants throughout the world. The big changeover to the robot, however, is likely to come only when their costs go down while workers' wages continue to rise.

Question 36. Sentence 1 indicates that robots are used mainly

 A. to fight wars.                                     B.to operate computers.

C. to take the place of human workers.        D.to direct electronic brains.

Question 37. An observer today is most likely to see robots in operation in

    A. modern factories.     B. military battles.            C. Business offices.          D. scientific laboratories.

Question 38. The article makes clear that a very valuable use of many robots is to

             A. act as a teacher to human beings.                   

 B. do tasks extremely dangerous for humans to do.

             C. aid doctors in medical operations.                  

 D. replace the human brain in producing computers.

Question 39. Which one of the following statements about the last sentence in the passage is certainly true?

   A. Robots are becoming cheaper all the time.

   B. The cost of a human worker is higher than that of the average robot.

   C. Robots are becoming more expensive all the time.

   D. The cost of the average robot is higher than that of a human worker.

Question 40. The writer indicates that the widespread replacement of human labor by industrial robots

   A. has already begun worldwide.                             

   B. is starting especially in the developing nations.

   C. is being delayed mainly for economic reasons.    

   D. will not take place before the end of this century.

0